Георги Иванчев и Радослав Димитров бяха оставени зад решетките за опита за убийство на Димитър Желязков. Това определение изчете току-що съдия Георги Пепеляшев от Бургаския окръжен съд. Решението на бившия военен съдия полк.Георги Пепеляшев не изненада никого. При опит за убийство обичайната практика е да се налага постоянно задържане под стража, съобщава Флагман бг.

Принудителната мярка се налага дори и за лица с чисти досиета, извършили деянието в момент на афект. В този случай ситуацията е много по-различна, защото става въпрос за гангстерско разчистване на сметки. Още по-тежка е и ситуацията на Георги Иванчев, който има влязла в сила условна присъда и е в изпитателен срок. Той със сигурност няма никакъв шанс да излезе на свобода скоро, предвид факта, че ще трябва да излежи и предишното си наказание.

За Радослав Василев шансовете да бъде освободен на по-късен етап съществуват, но това ще стане само при коренна промяна на обвинението, или тежко здравословно заболяване, което налага продължително лечение. За него няма да е никак безопасно да е в Бургаския затвор, където се очаква да бъде преместен до дни. Според прокуратурата той е стрелял три пъти в гърба на Митьо Очите, за да го довърши, след като Георги Иванчев също е произвел няколко изстрела срещу Желязков - два пъти в гърдите и веднъж в корема.

Дали е безопасно в Окръжния затвор за тях - никой не може да гарантира. От години там лежи друг враг на Митьо Очите - Стоян Димитров-Толупа, който получи доживотна присъда за бомбения атентат, отнел живота на съпругата на Желязков - Тянка, брат й - Славчо, и техния бодигард. И при него имаше спекулации, че няма да изкара и месец зад решетките, но повече от десет години е в затвора и единствените му притеснения за от лошите условия, заради които той тръгна да съди държавата, пише Флагман бг.

Имах златна гривна, която изчезна. Не съм застрашил живота на никого, в килията ме заплашват, каза пред съда Иванчев. Димитров пък помоли за домашен арест, като заяви, че не е замесен в нищо, никога не се е укривал и има чистосъдебно минало, писа "Труд".

Ден по-рано прокуратурата съобщи, че Иванчев е стрелял по Митьо Очите три пъти, като два от изстрелите са в гърдите му и един в корема. Димитров произвел по Очите също 3 изстрела - два в ляво и дясно рамо. Освен Георги Иванчев и Радослав Димитров, от хората на Божидар Кузманов- Кравата е арестуван и Тодор Славов, който е обвинен в убийството на гарда на Очите- Сашо Водолаза.

В съда защитата на обвиняемите пледира, че по пистолета "Макаров" имало следи и от трето лице- на Николай Маринов, вероятно адвокатите визираха ранения гард на Очите Кольо Магарето. Освен това те заявиха, че Очите и гардовете му не са имали резервация в заведението. Очите влязъл с бронежилетка, къси гащи и пура в устата.