Казахите ще кацнат у нас тези дни, а клюката вече се дискутира широко по Южното Черноморие. Наемането на чужденци за телохранители на голямата щерка на Димитър Желязков било решено от най-близките му хора.
След като стана ясно, че преди стрелбата, при която несебърският бос бе надупчен с 5 куршума, къртица е издала, че групата на Очите идва в Слънчев бряг, верните на Желязков преценили, че не може да се разчита на българските гардове. На помощ в този момент се притекъл Денис Ким, племенник на казахстански милиардер, с корейско потекло, спряган за бъдещ зет на Желязков, който живее в палат в Поморие, в руския квартал, известен като "Малката Москва".

Въпреки че в момента за гадже на Станислава се спряга бургазлията Велислав Попов, именно Ким бе на път да мине под венчило с дъщерята на Очите. Той не одобрявал връзката на Станислава с Велислав и предпочитал казаха за зет. За средата на август дори бе планирана сватба, пише "България Днес".

22-годишната девойка обаче се дърпала и стрелбата по баща й стана повод церемонията да бъде отложена. Ким обаче продължава да ухажва красавицата. Самият той предложил да осигури доверени момчета от родния си Казахстан. Девойката отказала, но впоследствие родата настояла. Вероятно охранителите няма да пазят само Станислава, а и по-малката й сестра Ивелина, както и Димитър-младши.

В момента най-вече Станислава бди над леглото на баща си. Засега между бургаската болница и дома си е придружавана от българските си гардове. Ако състоянието на Желязков продължи да се подобрява, според човек, много близък до фамилията, вероятно той ще скрие децата си зад граница. Едва ли обаче това ще бъде Казахстан или друга източна дестинация, а най-вероятно тримата ще бъдат пратени в Западна Европа.

Очите открай време е известен с огромната си любов към двете дъщери и сина си. Когато преди 15 години бомба разкъса жена му Тянка, Желязков се посвети изцяло на Станислава и Ивелина. От страх за тях той почти не им разрешавал да живеят като връстниците си и или им забранявал да ходят по купони и дискотеки, или пращал с тях някой от горилите си. Когато обаче Станислава навърши пълнолетие, баща й повери част от бизнеса.

Междувременно Очите се залюби с детегледачката на момичетата – гъркинята Антигона Янулис. Тя го дари с наследник, който бе кръстен на баща си. Антигона е поизоставила грижите за децата и редовно посещава любимия си в бургаската болница.

Междувременно оттам съобщиха, че непосредствената опасност за живота на Желязков е отминала. Вчера лекарите започнаха постепенно да го вадят от медикаментозната кома и да го връщат в съзнание. Още към обяд той вече дишаше сам. Стана ясно, че до днес лечението на Очите е струвало близо 24 хиляди лева. По данни от болницата до понеделник сумата е била 21 890 лева. За вторник разходите са още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът струва 2300 лева, като за Желязков са използвани 7 опаковки.

"Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив - оставени сме да работим абсолютно спокойно. Естествено, чувстваме се не притеснени, но малко смутени от огромния медиен интерес. Иначе абсолютно поведението ни е такова, каквото при всеки пациент. Ние сме имали и подобни пациенти, много по-тежки, които, разбираемо, не са били интересни за медиите и не са получавали такава гласност", коментира д-р Здравка Инджова.

След стрелбата в Слънчев бряг във фейсбук се появиха фалшиви профили на Митьо Очите и Станислава Желязкова. Този на щерката набързо събра петдесетина приятели, а една от снимките е на Станислава заедно с Велислав. Сред "приятелите" й е и баща й, но с профил, който бе направен, докато Желязков е в кома. Първата публикация е отбелязване в бургаската болница, а текстът към нея гласи: "Оправям се, когато изляза оттук, за някои хора ще стане много зле".

От профила се пускат фалшиви новини, като "Мощна терористична атака удари София" и "7,5 по скалата на Рихтер удари София преди минути". Неизвестният хакер дори си е позволил да "убие" боксьора Кубрат Пулев, макар и с леко видоизменено име. "Кубрат Пулев катастрофира тежко на околовръстното край София, след което почина зад волана", гласи заглавие на статия, пусната от профила.