Доживотен затвор без замяна - най-тежката присъда чу 21-годишният Мартин Трифонов. Присъдата е за жестокото убийство на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря.  

„Наистина това исках аз. Доживотна присъда без право на замяна”, заяви Милка Георгиева, баба на Кристин, цитирана от Нова телевизия.

В четвъртък Мартин беше докаран в залата с инвалидна количка.  А срещата между убиеца и роднините на убитото дете, бабата на Кристин описа като филм на ужасите.

И роднините на останалото завинаги 7-годишно дете, и техният защитник са доволни, че присъдата на Мартин идва след промените в Наказателния кодекс. Така, въпреки че Трифонов е съден по реда на съкратеното следствие, това не се отрази на размера на наказанието.

Сливенският окръжен съд днес уважи и искането на гражданските искове, предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете. Те са в размер на 600 000 лв.

„Никога не съм търсила пари, никога не съм търсила помощ. Ако държавата наистина изплати тези пари, имам право да ги даря и искам да ги даря на деца в нужда”, каза още Милка Георгиева.

Присъдата не е окончателна.  Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Близките на Кристин заявиха, е възнамеряват да напуснат селото. Къщата им вече е обявена за продан. Причината е, че всичко там им напомня за загубеното дете.