Главата на Никола беше килната. Помислих, че е получил сърдечен удар. Това заяви в залата на Бургаския окръжен съд бившият футболен бос и собственик на хотели в Слънчев бряг Пламен Копчев днес. Той беше разпитван като свидетел по делото срещу Кирил Христов-Принца за убийството на готвача му Никола Колев, пише "Бургасинфо".

Предстои разпита на лекарката Соня Йовчева, която е прегледала Никола. Най-важната експертиза по делото няма да бъде представена днес, защото вещите лица от София са ангажирани, а адвокатът на Принца държи да ги разпита. Адовкатът на Христов – Благой Потеров го попита дали, когато Кирил е стрелял той лично се е възмутил. Копчев му отговори с „Не“. Копчев продължи своя разказ, като заяви, че до последно е бил убеден, че се касае за сърдечен удар. „Въобще не ми идваше наум, че е застрелян. Учудих се, че полицията блокира входа. Никой не разговаря с мен".


„Въпросният ден от обяд започна, ходихме н църва, там се видяхме с Кирил, с него сме добри познати. С другите приятел, поръчахме си ядене и пиене, после се прибрах.

Кирил ми звънна за продължение. Отидохме в неговия ресторант. Пихме узо, след това вино. Не помня какво количество, но беше доста. Никола идваше при нас. Не помня той да ни е сервирал. Вечерта, след като пихме, а аз си взех шофьора. През времето, когато бяхме на масата, имаше пистолет, Кирил го донесе по средата на вечерта. Кирил един или два пъти гръмна с него във въздуха. Не е стрелял впалма. Вкрая на вечерта извикахме моя шофьор, ние му казахме да пусне музика. Тръгахме с колата, аз седнах на първата седалка. Никола ме беше помолил да го откараме вкъщи. Седна зад мен. Колата тръгна, нещо се размърда, шофьорът спря. Главата на Никола беше килната. Помислих, че е получил сърдечен удар. Не чух изстрел, музиката беше много сила. Поставихме Никола на масата, Кирил започна да му бие шамари“, разказа Копчев.

Припомняме, че Кирил Христов е обвиняем затова, че преди 2 години, в Несебър, в градина пред ресторант, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - употребил огнестрелно оръжие и възпроизвел 4 (четири) бр. изстрела насочени към саксия на палмово растение с пистолет.

Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че в лек автомобил, умишлено умъртвил Никола Колев, прострелвайки го с пистолет - престъпление по чл. 115 НК.