Пловдивчанин от Кючука изпи най-скъпата бира в живота си. Той ще трябва да плати глоба от 300 лева, потвърдена от Районния съд, след като полицай на Първо РУ му написал акт, защото се наливал с пиво пред блока. 

Съмнителната проверка била направена на първи юни, 15 минути след полунощ, на улица „Димо Хаджидимов“ в район „Южен“. Тогава служителят под пагон установил нарушаване на обществените правила, тъй като на тротоара глобеният употребявал алкохолна напитка на обществен терен, извън определените за това места. Актосъставителят квалифицирал извършеното като нарушение на „Наредбата за осигуряване на обществения ред“ и наложил съответната санкция, пише "Марица". 

Любителят на пивото обаче решил да заведе жалба срещу наказателното постановление в съда и обяснил, че преди да бъде спипан от униформения, консумирал напитката в заведение, което се намира в съседство. Оказало се обаче, че барчето затваря в 23 часа. За да докаже твърдението си, пловдивчанинът ангажирал свой приятел, който да обясни пред съда, че проверката е станала в 23 часа, а не в 00:15, както било отбелязано в акта. 

Магистратите не повярвали на тези сведения и потвърдили наказателното постановление, което е в минимален размер. Посочената наредба въвежда забрана за употреба на алкохолни напитки по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други обществени места, а глобите достигат до 3000 лева.