Русенският окръжен съд ще разгледа по съкратената процедура делото на срещу убиеца на тв водещата Виктория Маринова - Северин Красимиров. Това решиха магистратите след кратко съвещание, съобщава "Монитор".

Съдът прецени, че са спазени всички изисквания процесът да се разглежда по съкратената процедура, приключи разпоредителното заседание. Още днес в съдебната зала ще бъде изчетен обвинителният акт срещу Красимиров и ще бъдат изслушани пледоариите на прокуратурата, частните обвинители и защитата. Възможно е още днес делото да приключи с присъда. По закон, ако Северин признае вината си, е възможно той да получи присъда под минималната, която в случая е около 30 години.

Както БЛИЦ писа, след началото на делото стана ясно, че близките на убитата тв водеща Виктория Маринова поискаха общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й. Бяха внесени три граждански иска - от майката, от бащата и от дъщерята на убитата Виктория - София. Подсъдимият за зверската смърт на Маринова Северин Красимиров дойде в съда.

Пред Темида той ще отговаря за убийство по особено мъчителен начин, придружено с изнасилване и побой. Преди заседанието Северин запази пълно мълчание пред журналистите.

"Признавам си. Съжалявам много", заяви обаче пред съдията Северин. В съдебната зала пък дойдоха бащата на убитата Виктория Георги Маринов и свекърът й Румен Максимов.

Минути по-късно пред съдебната зала се появи майката на Северин Надежда. Жената е пристигнала за делото от Германия. В коридора на Русенския окръжен съд тя започна да се тръшка на земята с викове и писъци "Селяйдин, какво стана".


Наложи се охраната да се намеси и да я изведе. Междувременно в съдебната зала защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация, свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му. Прокуратурата и частните обвинители настояха делото да се гледа в открито съдебно заседание. Затова съдът се оттегли на заседание, след което ще се произнесе по исканията им.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!