По 20 години ще лежат в затвора убийците на бизнесмена от петричкото село Първомай Орхан Изиров,Георги Георгиев и Радослав Валеов, това постанови Окръжният благоевградски съд, пише struma.com.

Убийците трябва да платят и обезщетение от по 100 000 лева на родителите на Изиров и по 120 хиляди на двете деца на убития. Присъдата ще бъде излежавана при строг режим в затвора. Делото започна днес в 13 часа и приключи в 17.00 съдът произнесе присъдата. Съдът наложи и парични глоби на двата убийци Георгиев и Валеов, съответно по 20 и 30 000 лева за предишни престъпления.

Те поемат и разноските по делото в размер на 13 500 лева. Припомняме, че бизнесменът бе убит през януари 2015 година. Убийците го извикали на среща и го гръмнали заради дълг от 15 хиляди лева, които той бил дал на Георги Георгиев. Дни по -късно те бяха арестувани.

Пред съдебна зала бе майката на Орхан Изиров - Рукия, която развълнувано разказа: Дойдох да видя как ще погледнат в очите една майка, чиито син са убили, за първи път идвам, много се разстройвам, тези дела ме убиват и вдигат за пореден път костите на сина ми, каза през сълзи майката.

П. Петрова