Мексиканският наркобос Хоакин Гузман – Ел Чапо, е правил секс с дрогирани деца, които наричал „витамини“. Това се твърди в документите на обвинението по делото, което се води срещу него, съобщава „Сън“.
 
Шокиращите обвинения се появяват, когато американски съдебен състав се готви да започне разглеждането на мегаделото за милиарди долари от трафик на наркотици в Ню Йорк.
 
Според документите, ключов сътрудник на властите съобщил, че Гузман го карал да дрогира 13-годишни момичета, след което правел секс с тях в една от бърлогите си в Мексико.
 
В събота един от адвокатите на Гузман нарече обвиненията „изключително мръснишки“ и оспорва сроковете, в които са внесени документите.
 
Гузман отрича всички обвинения, за които липсва каквото и да било потвърждение, посочи адвокатът Едуардо Баларезо. „За нещастие този материал се публикува точно преди началото на съдебното разглеждане“, добавя той.
 
Съдебното дело започва днес след 3-месечно обвинение в това, че водачът на картела Синалоа е ръководел империя, наводнила американския пазар с най-малко 200 тона кокаин за над 13 млрд. долара.
 
Американски съдия нареди на прокурорите да разгледат материали, които първоначално не били публикувани, тъй като се считало, че те нямат връзка с обвиненията в трафик на наркотици. В един от тях колумбийският трафикант Алекс Сифуентес посочва, че докато живял с Гузман през 2007 година някой предложил на наркобарона снимки с малки момичета.
 
За 4500 долара избрани от Гузман момичета били изпратени в отдалечено ранчо. Гузман наредил на Сифуентес да сложи „прахообразно вещество“ в питието на момичетата преди секс. Ел Чапо „нарече най-малкото от момичетата негов „витамин“, защото вярваше, че сексът с млади момичета му дава живот“, разказал дилърът.
 
Сифуентес признал, че също е правил секс с деца, но без да ги дрогира. В документа се посочва още, че свидетелят се е отказал от показанията си по-късно.
 
Той разказал още, че видял Гузман „да се консултира с лекар-вещер, от когото си взел масло от саке“.

Превод и редакция: БЛИЦ