"Целта на операцията беше да гарантираме сигурността на гражданите. Блокирахме възможно най-голяма зона. Претърсвахме дом по дом. Бяха включени сили на военна полиция, на МВР. Претърсването вече трае трети ден. Днес около 14ч в една от къщите беше намерен трупа. Той държеше в ръката си пистолет. Не можем да кажем към момента кога е настъпила смъртта. По описание и по дрехите можем да предполагаме, че това е издирваното лице", Това коментира на извънреден брифинг  Главният секретар на МВР главен комисар  Младен Маринов.

БЛИЦ, който съобщи пръв за самоубийството на Росен Ангелов, припомня, че убийствата в Нови Искър са били извършени в Новогодишната нощ. На 2 януари в дома на семейството в Нови Искър бяха открити телата на петима души - Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на Нанси (16 г.), дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.).

Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, открито е и кучето им – също застреляно.

Кети Кюхова първоначално бе обявена за издирване, но на 3 януари джипът, с който се е придвижвала, бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец.

Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година - година и половина, преселило се там от кв. "Младост” в София.

Преди дни подробности за убийствата разкри директорът на НСлС Борислав Сарафов.
"Извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов, това е доказано с ДНК експертиза, Доказано е и, че Ангелов е действал сам“, заяви Борислав Сарафов.
Аутопсиите показват, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен и контролен изстрел.

"Росен Ангелов е човек, без документи, без собственост, без работа. Прякорът му е Горският човек. Имал интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството“, каза Сарафов.

Росен Ангелов има три присъди. Едната присъда е за кражба, втората – за изнасилване, третата присъда е за това, че в с. Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. Последната присъда е произнесена задочно. Още преди това той се е укрил. Росен Ангелов в обявен за общодържавно издирване с телеграма на Столична дирекция на вътрешните работи от 8 септември 2009 г.

Към този момент можем да кажем, че мотивът за извършване на престъплението е личен, свързан е с интимни отношения и връзка с пострадалата, каза професионалният ръководител на МВР. Ангелов е проявявал и ревност към мъжа, с който Кети е живеела на семейни начала.

"Росен Ангелов е имал информация, че Кети има проблеми в отношенията с мъжа, с който живее”, обясни административния ръководител на СГП Емилия Русинова.
Кети е била първата убита според разследващите, а останалите, за да се заличат следите и да не се стигне до извършителя. Има данни, че майката на Кети е била наясно с връзката на дъщеря си. ”Очевидно тази нощ този дом е бил къщата на ужасите”, каза директорът на НСлС Сарафов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ