Няма нови факти и обстоятелства около зверското убийство на русенската журналистка Виктория Маринова. Това съобщи преди минути шефът на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

В сградата се провежда заседание, което продължава повече от пет часа. На него присъства и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От думите му стана ясно, че по случая има един задържан – румънски гражданин, който ще бъде освободен.

От разследващите органи стана ясно, че задържаният е водил скитнически начин на живот, но направените ДНК проби не съвпадат с тези, взети от местопрестъплението. Продължават разпитите на други лица, които могат да имат съпричастност към тежкото деяние.

Според информация, появила се по-рано днес, основният заподозрян като извършител на престъплението обаче е избягал зад граница през ГКПП Дунав мост в Румъния, а оттам към вътрешността на Европа. Става въпрос за мъж от ромски произход, който живеел в Русе. В дома му са намерени някои вещи на убитата.

БЛИЦ припомня, че преди по-малко от час румънски журналист хвърли бомба с разкритията си за един от заподозрените за убийството на Виктория.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!