На четирима от седемте задържани в Слънчев бряг вчера хора на Божидар Кузманов-Кравата са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група (ОПГ). Това обяви на пресконференция в Съдебната палата в София ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.
Припомняме, че вчера след следствен експеримент заради стрелбата по Митьо Очите на 8 юни в заведение “4 you” седмина бяха арестувани.

Обвинения са повдигнати и на още трима, които се издирват, сред които и Божидар Кузманов – той е обвинен за ръководител на престъпната група. Другите двама издирвани са Данаил Петков и Марчо Марков.

Обвиняеми за участие в групата са и тримата, които бяха задържани след стрелбата на 8 юни - един за убийство на гард на Митьо Очите (Тодор Славков), и други двама за опит за убийство на Очите (Радослав Димитров и Тодор Славков).

Така общо обвиняемите към момента са десетима: Божидар Кузманов, Иван Терзийски, Николай Иванов, Радослав Димитров, Силви Николаев, Димитър Николов, Георги Иванчев, Данаил Петков, Марчо Марков и Тодор Славков.

На пресконференцията стана ясно, че решението за разследване на хората на Кравата за организирана престъпна група било взето след посещението на главния прокурор и на други представители на ръководството на държавното обвинение в Бургаско на 16 и 17 юни.

Тогава бил извършен анализ на криминогенната обстановка и се разбрало, че става въпрос за такава група. До стрелбата на 8 юни обаче нямало такива данни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!