10 начело с Божидар Кузманов-Божо Кравата са действали като организирана престъпна група за изнудване, трафик и нарко разпространение, става ясно от повдигнатите днес обвинения, съобщава "Флагман".
На този етап за участие в бандата са привлечени 8 мъже, двама са обявени за издирване - самият Божидар и Марчо Марчев от Поморие, станал известен с участието си в "Сървайвър".

В сряда след частична възстановка на местопрестъплението показно бяха задържани 7 души, малко по-късно с адвокатите си са се предали Силви Николов и Радослав Янков.

На задържания Иван Терзийски е повдигнато обвинение и за принуда на чужд туроператор да води туристи точно в определен хотел.

На 28 юни са извършени обиски по адресите на всички задържани. Все още от спецпрокуратурата няма официална информация за привличането на обвиняеми, както и дали при по квартири и домове са намерени улики, свързани с дейността на групата.

Показните арести вчера станаха ден след като наемателите на 4you пуснаха жалби до прокуратурата, че заведението им е затворено 20 дни, имат развалени продукти и търпят загуби.

Според адвокати зрелищното задържане е било напълно излишно, призованите за частична възстановка да пристигнали доброволно, те са давали показания и преди това. Защитниците недоумяват защо в т.нар. следствен експеримент напълно се игнорира участието на другата страна след като има сигурни данни, че служители на охранителната фирма "Аркус" са получили нареждане да се оправят към ресторанта, т.е. събирането им там е организирано.

Димитър Желязков, който бе тежко ранен на 8 юни, е настанен като частен пациент в "Софиямед", според близки до него засега не се коментира лечение в чужбина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!