46-годишният бодигард на Димитър Желязков-Очите е прострелян със законно притежавано оръжие, регистрирано на името на Тодор Славов, съобщава "24 часа". Засега 31-годишният мъж от Стара Загора е единственият обвиняем за престрелката в ресторант 4You в Слънчев бряг на 8 юни.
Прокуратурата му е удължила задържането му на 72 ч. Обвинението е за убийство, извършено с огнестрелно оръжие по начин и със средства, опасен за живота на мнозина.

Днес се очаква обвинение да бъде повдигнато и за опит за убийство на Димитър Желязков, но все още не е ясно дали уликите са насочени отново към Славов.

Клиентът ми е останал в заведението и се е предал сам, дал е и пистолета си, за който има разрешително, каза адвокат Димо Гочев, който представлява Славов.

Според него арестантът е действал в условията на неизбежна отбрана, тъй като срещу него било извадено огнестрелно и хладно оръжие.

Няма съмнение, че прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража". Възможно е обвиняемият да бъде доведен в съда още днес, по-късно след обед.

Припомняме, че един мъж бе убит, а двама ранени при престрелка в Слънчев бряг около 20:57 в сряда. Инцидентът е станал в района на дискотека „Айсберг“ в курортния комплекс. Единият от пострадалите е Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, а другият е човек от неговата охрана. Малко след 21 часа избухва конфликт между Очите и хората му и друга група в заведение в центъра на Слънчев бряг. Желязков пристига на място с охраната си, а отсреща започват престрелка.  

Четири са основните версии, по които работят разследващите за кървавата вендета срещу Димитър Желязков. Според разследващите основните мотиви за стрелбата срещу него и гардовете му в Слънчев бряг са интереси в някои доходоносни незаконни дейности – бежанци, наркотици, проститутки и таксита.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!