Журналистка бе убита във вторник в югоизточната част на Мексико. Норма Сарабия е била кореспондент на вестник „Tabasco HOY“ 15 години и последно е работила за други медии в щата Табаско, пише вестникът в репортажа си за смъртта ѝ.
 

Сарабия е застреляна пред входа на дома си в град Хуимангуило. Нападната е от двама мъже на мотор докато се прибирала. Те извикали името ѝ и я застреляли с няколко куршума.
 
Сарабия е шестият журналист, убит тази година в Мексико, съобщава АФП.
 
Мексико е една от най-опасните държави в света за репортери: повече от 100 са убити тук от 2000 г. насам на фона на вълна от насилие, свързана с трафик на наркотици и политическа корупция. Огромно мнозинство от тези убийства остават ненаказани.
 
Репортери без граници класират страната като третата най-опасна в света за пресата, след разкъсваните от войната Афганистан и Сирия.
 
През май разследващият журналист Франсиско Ромеро бе убит в курортен град по карибското крайбрежие на Мексико след като бе заплашван. Ромеро, който бе включен в програмата за защита на мексиканското правителство за журналисти и активисти за човешки права, бе намерен мъртъв в локва кръв в родния му град Плая дел Кармен.