57-годишният Цветан Петров, който нападна бургазлия и бременната му приятелка на АМ „Тракия” е освободен от ареста. На 24-ти август мярката му е изменена на „домашен арест” от съда в Пловдив, където беше задържан, пише "Флагман".

Екшънът на аутобана се разигра на 19-ти юли. Около 09:00 ч. в района на Карловския надлез край Пловдив Фолксваген Пасат, в който се движели Цветан и 59-годишният му брат Петър, засекли пътя на бургаски Опел, шофиран от 31-годишен мъж. В колата пътувала и 20-годишната му бременна приятелка. Двамата криминално проявени братя се ядосали, че немската кола се движи бавно, спрели младите бургазлии и започнали да ги удрят и да ги заплашват.

Привлечен като обвиняем бе само Цветан, тъй като Петър след инцидента бе приет в Пирогов със счупена челюст.  При опита да защити себе си и бременната си приятелка, бургазлията ударил по-големия брат в лицето.

Два месеца по-късно съдът в Пловдив пусна тихомълком Цветан под домашен арест, без дори потърпевшите да разберат. Засега не са ясни и мотивите на магистратите.

Според източници Цветан се е прибрал в къщата си в Ямбол. Съседи обаче са го забелязали да се разхожда свободно из улиците. Те твърдят, че той има дебели връзки зад гърба си и благодарение на тях вече не е зад решетките.

„Той е бивш борец и е голям приятел с бившите президенти на федерацията по борба. Най-вероятно те са му съдействали за освобождаването от ареста. От една седмица е на свобода, а никой не разбра, никакъв шум не се вдигна. Сигурно и това е благодарение на връзките му”, твърдят негови познати, които са го виждали в Ямбол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!