Обвиняемият от прокуратурата в тежки престъпления и укриващ се в Дубай Васил Божков реагира на новото досъдебно производство, което е образувано от Специализираната прокуратура. 

Както БЛИЦ писа по-рано от обвинението съобщиха, че той привлечен към наказателна отговорност за още 7 криминални престъпления - за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления, както и за подбудителство към убийството и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на жена чрез използване на сила.

Новите обвинения Божков коментира в профила си във Фейсбук.

"След току-що обявените поредни седем обвинения от спецпрокуратурата, ще направя официално признание, което може да доведе и до ново обвинение.

Признавам се за виновен за разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата. Възнамерявам да продължа да го правя", написа той.

С новите обвинения, той вече е подсъдим за 18 престъпления. Бизнесменът беше задържан в чужбина, след като стана обвиняем за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство към престъпление по служба.

По-късно от прокуратурата обявиха, че Божков ще отговаря и за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!