Алкохол с фалшиви бандероли е иззела Икономическа полиция – Пловдив при акция по сигнал. Конфискувани са 83 000 бутилки концентрат от различни марки на три български винпрома. Пазарната стойност на алкохола е около 1 милион лева, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Фалшивите бандероли са с много добро качество и с просто око не се различават от оригиналите, обясни началникът на Икономическа полиция Александър Джиджов. Алкохолът е открит в частен имот в северната част на Пловдив. Максималното наказание за използване и разпространение на неистински бандероли е до 8 години лишаване от свобода, но в закона не е регламентирана долна граница.
Пловдивската полиция съхранява в момента над 150 000 бутилки алкохол с фалшиви бандероли. Те трябва да се пазят до приключване на съдебните дела, тъй като са веществени доказателства по процесите. Алкохолът е в полицейските складове, а част от него е в сервизното помещение на полицейската автомивка, каза заместник-директорът на пловдивската дирекция комисар Валери Баненкин. Конфискуваният алкохол преди години се е продавал на търгове, организирани от Агенцията за държавни вземания. От три години обаче се подготвя нова наредба за разпореждане с него. /БЛИЦ