Една от най-страховитите фигури на родния ъндърграунд Йоско Йосифов, наричан от прокурорите капитана на националния отбор по убийства, може да отвори бутилката с "Дом Периньон" и да почерпи съдиите Даниела Росенова, Петя Колева и Даниела Врачева, който го оправдаха.
Въпросният съдебен състав с един жест отмени присъдата от 17 години затвор, която бе произнесена на подсъдимите не от кого да е, а от председателя на Специализирания наказателен съд Георги Ушев през май м.г.

За малко повече от година Росенова, Колева и Врачева прецениха, че събираните с години доказателства за убийството на сина на Венци Стефанов и покушението срещу Кирил Киров-Киро Японеца, са... негодни.

Въпреки откритото оръжие въпреки заковаващите свидетелски показания, въпреки убийството на един от свидетелите Хрисим Хрисимов и стрелбата срещу друг основен свидетел и неговите самопризнания за съществуването на престъпната група и участието му в нея. Въпреки заканите, въпреки сълзите на Венци Стефанов и отвлечения и пуснат срещу 1 млн. лева откуп бизнесмен и собственик на "Руен" Стефко Колев.

След отменената присъда, Йоско се сдоби и с друг бонус от съдебния състав. Отменено е издирването му с червената бюлетина на Интерпол, с която бе търсен, след като съдиите му дадоха прекрасна възможност да избяга от страната.
 

Йоско вече е спокоен

Оневинен от Апелативния специализиран съд е и Ивайло Симеонов-Богьовеца, който според обвинителните документи е бил дясната ръка на Йоско.

Прокуратурата ще протестира пред ВКС решението на Росенова, Врачева и Колева. Но ще минат години преди съдиите от съда на Лозан Панов да се произнесат.

По-този показател Йоско вече изпревари друг знаков обвиняем - Цветан Василев.
 

Синът на Венци Стефанов - Митко бе видян за последен път жив през лятото на 2003 г.

Делото срещу него все още не е започнало, но отсега е ясно, че той може да зареди частния си самолет с няколко каси луксозно шампанско. Особено, ако неговото дело попадне под тогите на Врачева, Колева и Росенова.

Дори и при неблагоприятен за банкера беглец развой, последната дума ще е на ръководения от Лозан Панов Върховен касационен съд.

Пъзелът на правосъдието е толкова порочен, че Панов и кукловодите му да го подредят както си пожелаят. Дори и с различни части.

Дотогава българските граждани ще са безсилни да получат качествено правосъдие, а Панов и компания ще им се надсмиват докато придобиват имоти, на които може да завиди дори принцът на Монте Карло.

Ивайло КРАЧУНОВ