Виктория Митева е новият оперативен мениджър на Фестивалния и конгресен център. Това съобщи на пресконференция във Варна изпълнителният директор на НДК в София Андрияна Татарова, предава Петел бг.

От години варненският Фестивален комплекс е под шапката на Националния дворец на културата. Предстои пребрандиране и налагане на новото название „НДК Варна“, предаде БНР.

Амбицията на ръководството е преобразяване на ФКЦ и превръщането му в истински културен център. Предстои синхронзиране на работните програми между София и Варна, каза Андрияна Татарова. 

"Тази задача за мен е кауза! Осъзнавам колко трудно ще ми бъде", подчерта в интервю за Радио Варна Виктория Митева. Тя допълни, че една от целите й като мениджър на ФКЦ е привличането на младата публика, която "да не идва тук само за кино, а да го чувства като свой културен дом". 

По думите на Митева градът има нужда от млада културна общност. 

Предстои дигитализиране на афишите и обновление на зала 1, допълни директорът на ФКЦ-Варна. "В зала 1 на има нужда от цялостно обновление - на техническото и физическото оборудване - седалки и цялостната организация на залата по съвременните стандарти", допълни Виктория Митева. 

Рекламите по фасадата на НДК-Варна ще бъдат премахнати, категорична е Митева. "Това е първото нещо, с което се заемаме. Ще следваме политиката на НДК-София това нещо да се изчисти от имиджа, който загрозява културната насока на този център", посочи тя. 

Подновяване на конгресната дейност е една от първите новости, които предстоят пред НДК-Варна.

"За да се случва конгресна дейност от стария тип обаче, трябва да има обновление", каза още Митева, и допълни:

"Най-голямата ми амбиция е да успея да видя обновен НДК-Варна в сграден фонд, но и в дигитално и софтуерно отношение, за да съм горда, че съм допринесла нещо за този град".