Легендарният Джак Ричър  на Лий Чайлд има милиони фенове по света, а за тяхното внимание вече претендира и нов негов конкурент – Бен Кейнинг, главен герой в новата сензация в трилъровия жанр – „Безстрашен“ от М. У. Крейвън. Интелигентно написан, напрегнат и непредвидим, „Безстрашен“ се появява на български, за да даде старт на една от най-обещаващите съвременни поредици в жанра.

Съществуват пет милиона причини, поради които Бен Кейнинг – бивш елитен агент – е трябвало да изчезне безследно преди години. И само една, която да го върне обратно.

Когато лицето му грейва от всеки телевизионен екран в страната, а той се оказва заобиколен от обидно малък като за неговите умения полицейски отряд, мъжът, който не изпитва страх, разбира, че е дошло времето отново да изплува на повърхността след години плъзгане в сенките. Неговите умения са легендарни – и макар той определено да не е дяволът, то той е човекът, когото биха изпратили, за да го хване.

Нова невъзможна мисия очаква Бен. Нещо крайно странно се случва в едно нищо и никакво градче близо до границата. И там едни много гадни хора са готови на всичко, за да опазят тайната си. Те знаят, че Бен идва. И сега им предстои да разберат на какво е способен един истински безстрашен човек. Защото Кейнинг буквално не е способен да изпитва страх. И определено всеки на пътя му има защо да се страхува.

В духа на образците на жанра, но и иновативен в структурата и подхода си, „Безстрашен“ задава ново ниво в съвременното писане на трилъри, като съчетава напрегнато действие с психологическа дълбочина и изобилие от интересни герои. Характерният стил на М. У. Крейвън проличава с остър като бръснач диалог, неумолимо темпо и сюжет, изпъстрен с неочаквани обрати.

Известен с умението си да съчетава суров реализъм с дълбоки емоционални залози, Крейвън създава вълнуваща история за оцеляването, изкуплението и за това докъде може да стигне човек, когато е поставен на границата на възможностите си. Резултатът е книга, която предефинира границите на жанра и завладява читателя още с първите си страници.