Да, така стана, че редица галеристи започнаха да продават картини на месечно изплащане. Между тях е и галерия „ИКАР“.  Управителката Ани Борисова не може да си представи живота си без картини и художници.

25 години тя крепи своето „гнездо“ и е подредила юбилейна изложба от 16 творци. Представени са по две картини от всеки автор. Само че Борисова не вдига шум с юбилея на  галерията, защото единственото което я вълнува са продажбите, чрез които да помогне на художниците в битието. 

-Питам управителката дали и при тях може да се купи картина на разсрочено плащане?

-Разбира се! И  нашата галерия ИКАР  включи тази опция. Така и купувача ще се престраши да купи , а художниците ще имат стимул, че не са станали излишни в днешното ни объркано време. Знаете, имаше галерии , които пуснаха кепенците. 

Сещам се за усилията на художника Иван Яхнаджиев. Но той има  дар да общува с хората, както и енергичността да „разходи“ картините си, за да стигнат до пореден купувач. 

-Това малко художници го могат. Те просто рисуват, това е техния затворен свят, в който живеят.

-Кои автори участват в юбилейната изложба?

-Всеки от тях е имал  самостоятелни изложби в галерията през годините. Сега са представени 40 картини от двайсет автори .Между тях са Юри Буков,  Н. Ценова, Н. Ангелаков, Д. Вецин, В. Григорова, Т. Маринов,  В.Радулов, В. Шунев,  В.Неделева, С. Прокопиев,  Е. Петров, А. Петрова,.

Силвия РАДЕВА

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук