Съблазнителни красавици, нежни момичета, съзряващи девойчета и прочути личности от различни епохи привлякоха известни ценители на изкуството в галерия Нирвана. Сезонът стартира с изложбата „Портрети” на Румен Статков, който е вложил частици истинско злато в някои от картините.

„Това е рекорд за Нирвана – 56 картини!”, коментира изобилието от творби собственикът на галерията Ники Младжов, според когото картините на художника се докосват до стила на ренесансовите майстори.

„Портретът е трудна работа и не на всеки е дадено да го прави”, сподели Румен Статков, който смята, че най-интересното е, когато не ти гледаш портрета, а той теб. Една от картините му - „Аз виждам”, е нарисувана така, че където и да застане човек, мъжът от портрета го гледа. Боян Радев лично дойде да уважи откриването на изложбата в Нирвана.

Проф. Любомир Стойков дълго разглеждаше тракийският цикъл на твореца, в който има препратки към творчеството на Климт. Бизнес дамата Капка Амзина и половинката й Явор Цаков не сваляха очи от магнетичния портрет на Ванга, а певицата Диана Дафова и дъщеря й – художничката Лили Сотирова, се влюбиха в Каменната икона.

Актьорът Ники Сотиров, бизнес дамите Мирела Ненчова и Мая Косева, дизайнерката София Борисова, художниците Николай Янакиев и Моника Тошева се възхитиха от таланта на Румен Статков и прецизния му стил.

Цялото семейство на художника се събра на откриването на изложбата в галерия Нирвана, където картините ще могат да се видят в продължение на един месец.