Всички средства за транспортирането на тялото на Лорина Камбурова до България са събрани. Това съобщи bTV, позовавайки се на снимачния екип, с който младата актриса е работела по последния си филм „Любов и чудовища” в Русия.

„За един ден успяхме да съберем необходимите средства. Всички много я обичаха и затова се отзоваха толкова бързо. Зная, че в неделя трябва да пристигне чичо й. Всичко е организирано, надявам се да мине добре”, каза режисьорът Полина Олденбург.

По-рано от Министерството на външните работи съобщиха, че посолството ни в Русия е изцяло ангажирано с осигуряване на възможност за бързо извършване на необходимите процедури и изпращане на тленните останки на Камбурова до България.

От там добавят, че дипломатите ни в Москва, които неотлъчно са се интересували и са правили всичко възможно да облекчат съдбата на актрисата през последния месец, са в постоянен контакт с роднините й.

Както БЛИЦ съобщи, младата актриса почина в четвъртък в Москва. Последните дни тя е била настанена в болница с усложнения покрай К-19. Приета е с тежка вирусна пневмония, но лекарите не са успели да я спасят.