Ако искате да направите следващата си ваканция незабравима, сте на правилното място, пише profit.bg.

Представяме ви 10 града, които буквално плуват във вода, или могат да се похвалят с обширни улици – канали, по които може спокойно да плувате с лодка и да се наслаждавате на забележителностите, без да се уморите.

Гийтхорн, Холандия

Този малък град с население от 2600 души изглежда като излязъл от приказка. Тук ще видите къщички със сламени покриви, дървени мостове и очарователни къщи за гости.

Суджоу, Китай

Този исторически китайски град в провинция Дзянсу е покрит с канали, като се започне от големите, които служат като основни пътища за местните жители, до тези, които водят до жилищните квартали.

Анеси, Франция

Много хора наричат този град "Венеция на Алпите" заради широките водни пътища. Каналите са изградени целенасочено около бившия замък на лорд Анеси, което е причина те да обикалят кулата.

Венеция, Италия

Може би най-известният град с канали в света. Не пропускайте разходка с гондола покрай култовия Мост на въздишките.

Ганвие, Африка

Това градче в Западна Африка има население от около 20 000 души, а къщите стоят на кокили в средата на езерото Нукуе. Той е на няколко мили от най-близкия бряг, което означава, че лодките тук са задължителни.


 

Брюж, Белгия

Посещението на този град в Западна Фландрия няма да е пълноценно, ако пропуснете да се повозите с лодка по каналите и да разгледате калдъръмените улички и средновековните сгради.

Банкок, Тайланд

Този град е известен като "Венеция на Изтока", благодарение на каналите, които излизат от  река Чао Прая. Най-добрият начин да опитате от културата и историята на този тайландски град е с лодка, разбира се.

Стокхолм, Швеция

Столицата на Швеция се състои от повече от 14 острова и 50 моста. Най-натовареният канал е Djurgårdsbrunnskanalen, който е и основният за туристите, тъй като води до музея Васа.

Хамбург, Германия

Може да се изненадате, но този немски град е известен като „Града на мостовете“, защото в него има над 2 500 - повече от Лондон, Амстердам и Венеция, взети заедно. Много туристи са привлечени от възможността да минат под тях с лодка.

Утрехт, Нидерландия

Oudergracht е извит канал (известен също като "стария канал"), който минава през центъра на града. Бреговете привличат посетителите с многообразие от ресторанти и кафенета.