"Гръцките власти гледат на България като на страна извън риск. Но при повишението в последните дни говорим за сериозно нарастване. Гърция от 14 юли в 6 сутринта влиза в сила изискване с отрицателен PCR теста, само през Кулата-Промахон и QR код от може и преди 72 часа". Това сподели в предаването "Икономика и бизнес" по Канал 3 Иван Петрински, собственик на онлайн портал за новини в Гърция. 

"Допреди ден правеха по 3000 теста на ден, ако са повече се тестват организирано, иначе всеки ден. Вчера имаше 29 случая на Кулата, казват, че са българи и румънци", сподели гостът.
 

"Въвеждането на задължителните PCR тестове постигна облекчаване на тяхната медицинска система, отпадат случайните хаотични пътувания и със задължителния QR код си гарантират, че хората, които влизат в страната са чисти и са наясно кой, къде и кога ще се движи", обясни той.
 
"Ако смятате да спирате другаде освен избраното място за летуване, трябва да информирате гръцките власти. Ако нещата продължат да се влошават, може да се обсъди още стягане на мерките", каза още Иван Петрински.