За над 4000 години пирамидите в Египет са станали едни от най-зивестните и познати структури на земята. Всички сме гледали телевизионни предавания, чели сме книги, а вероятно сме писали и доклади в училище за историята на това магнетично място.

Още от времето на Древен Рим пирамидите са туристическа дестинация. Днес посетителите са повече от когато и да било. Стигането до там, обаче, и самото преживяване, не за всички е от най-приятните.

В блог за пътешественици американец разказва за своите туристически неволи. Той посетил пирамидите самостоятелно, не с група, в ден, в който туристите били сравнително малко. Той прави странно признание: „Ако бях с група или в ден, когато имаше повече хора, сигурно щеше да е съвсем различно преживяване. Това е една от малкото атракции, които съм посещавал, и за които мога да кажа, че е по-добре да отидете, когато е претъпкано“.

Той дава изключително полезни съвети за по-безпроблемно посещение на пирамидите. Към тях се присъединяват още коментиращи, придобили опит по трудния начин.

„От чисто туристическа гледна точка, моето пътуване към пирамидите е най-лошото, което съм имал“, започва разказът си той. Вижте как продължава шокиращаа история - на pochivka.blitz.bg!