Истински ужас е преживял българин, който е преминавал границата със Сърбия в събота. Той е изпратил снимки и описание как 50 метра са преминавани за 3 часа като сигнал в "Моята новина" на Нова телевизия.
"Движението беше много слабо. На границата през сръбската страна минахме за около 15 мин. Между сръбския и българския пункт обаче престояхме 3 часа! Без никаква яснота защо става толкова бавно и какво се случва, а колите бяха около 50. Когато на края приближихме гишетата се оказа, че причината всъщност са едва 50 метра точно преди гишетата /работеха две, което за този трафик наистина би било достатъчно/.

Там има малък наклон, който въобще не беше почистван. Всички коли закъсваха, бутаха се и се дърпаха, правеха по няколко опита, за да достигнат до гишетата. В същото време митничарите просто гледаха и се подсмихваха. Когато накрая стигнах на въпроса ми "Не е ли възможно тези 50 метра да се почистят?" отговора с усмивка беше "Е, та това наша работа ли?". Казвам "Ама ние заради това стояхме 3 часа.", "Е аз съм на работа от 6 часа." - такъв беше отговорът от другата страна на прозорчето.

Съжалявам, че не заснех повече или клип, но се надявам, че и от снимките се вижда какво представляваха последните метри преди да минем под надписа REPUBLIC OF BULGARIA", пише Димитър Трендафилов.