В очакване на топло време и много плодове, поглезете се с този сочен и пълен с витамини десерт.


Тайната на най-сочното и вкусно свинско месце

Необходими продукти:

За блатовете:

6 яйца

захар

8 с.л. брашно

За сиропа:

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. вода

1 пакет ванилия

За крема:

3 с. л. царевично нишесте

1 яйце

1 литър прясно мляко

5 с.л. захар

1 пакет ванилия

1 с.л. желатин

200 мл сладкарска сметана, охладена

За плодовете:

200 г, нарязан ананас

200 г едри ягоди

200 г грозде без семки

200 г киви

1 портокал

За желиране:

1 с. л. желатин

2 с.л. захар

1/2 ч.ч. вода

1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта, добавете пресятото брашно и внимателно объркайте до хомогенизиране. Сипете сместа във форма с хартия за печене и сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна до суха клечка. Изстиналия блат разделете внимателно на 3 части, пише gotvach.bg.

Сложете водата и захарта да врат за 5 минути за захарния сироп. Снемете и разбъркайте ванилията.

За крема разбъркайте яйцето с нишестето и 2-3 с.л. студено мляко. Останалото мляко сложете да заври със захарта. Добавете яйцето с нишестето при непрекъснато разбиване и след като кремът се сгъсти, го снемете от котлона. Добавете накиснатия с малко вода и набъбнал желатин. Бъркайте, докато се разтвори и оставете крема да изстине. От време на време го разбърквайте. Щом изстине, внимателно го смесете с разбитата на сняг сметана.

Започнете да подреждате плодовата пита. Сложете 1 блат, напръскайте го със сиропа, намажете с 1/3 от крема и така докрай. След като сиропирате последния блат, намажете плодовата пита с крем отвсякъде. Целият сладкиш се намазва с останалия крем. Сложете я в хладилник за 1 час.

За желирането на плодовете накиснете желатина в 2-3 с.л. вода да набъбне. Сложете водата със захарта да заврат с лимоновия сок. Махнете от котлона и разбъркайте с желатина, докато се разтвори. Сложете купата в друга купа със студена вода и лед. Бъркайте, докато желатинът се охлади.

Подредете нарязаните плодове върху сладкиша, като аранжирате по ваш вкус. С помощта на четка разпределете старателно целия желатин по плодовете. Сложете плодовата пита в хладилник за поне няколко часа преди да поднесете.