Най-новата абитуриентска мода тази година край морето разголва момичетата досущ като Андреа. Всяка втора девойка иска да прилича на чалга звезда, пише в. "Стандарт".
  "В шок съм, носят ми рокля на Андреа на флашка. Едно парче виси отпред, едно отзад и зърната на гърдите са навън" - призна варненската топдизайнерка Анахит Николян. Нейни колежки пък се оплакаха, че клиентки им пускат чалга каналите на телевизора, за да им покажат какви модели искат.
Тази година отрано тръгна кампанията с осигуряване на тоалети и аксесоари. Зрелостниците бързат да приключат с шопинга, за да залягат над подготовката за матури и приемни изпити във ВУЗ. Родителите пък се опасяват, че кризата става все по-опасна и пришпорват покупките. Най-евтините абитуриентски рокли, поръчани във варненските ателиета, са между 80-120 и 140 лева, а най-скъпата е 950 лева - нежнорозова, с бродерия и камъни "Сваровски". Има абитуриентки, които искат да блестят като Бионсе - в злато, мъниста и перли. Други техни връстнички пък смятат да се докарат за звездния си миг като рокерки. Една си поръчала високи ботуши синджир и ще отиде на бала с мотор. Черното вече не е на мода за абитуриентската 2009. Най-актуални са тюркоазено, петролено и синьо-зелено - въобще морските нюанси, казва дизайнерката. /БЛИЦ