Вкусните сирена се сервира като допълнение към всеки повод, защото сиренето може да се яде за закуска, обяд и вечеря. Сиренето се сервира като предястие, основно ястие или десерт.

При изготвянето десерт, изберете до девет вида сирена.

Изберете сирена от различни размери, форми, текстури и цветове, пише gotvach.bg.

Сирената със остър и силен вкус и мирис, не поставяйте в непосредствена близост до по-меки и млади сирена с деликатен аромат.

Представянето е половин успех: използвайте дървен поднос, мрамор или стъклена плоча, рогозка или кош в добавка с пресни и сушени плодове.

Хляб поднесете отделно, за предпочитане нарязан на малки парченца или кубчета.

Добре е сирената при съхранение да са увити в оригиналната опаковка, восъчна хартия, фолио или вакуумна опаковка, контейнер, така че да не се губи от влагата.

Не е желателно да се смесват със съставки с изразени вкусове, тъй като сиренето диша и отнема известна част от мириса.

Полезни съвети за сервиране и съхранение на сирене

Извадете го от хладилника поне час преди сервиране: пълният му аромат може да се почувства само при стайна температура.

Разопаковайте от оригиналната опаковка и нарежете директно преди сервиране, защото от този момент започва да съхне.

Синьото сирене увийте добре в опаковката му, тъй като миризмата и мухъла му се разпространява върху храните в близост до него.

Ако късно вечерта хапнете сирене, може да ви помогне за по-добър сън. Триптофанът е една от аминокиселините, които се съдържат в сиренето, а тя намалява стреса и подобрява съня!

Специалистите препоръчват храненето ви приключи с парче сирене: съдържа висок процент калций и фосфор, укрепва зъбите и ги предпазва от кариес!