Комбинирането на някои храни звучи ужасно, но опитате ли, това може да се превърне в новото ви любимо ястие. Свикнали сме да хапваме шоколада самостоятелно, но много готвачи го съчетават с доста странни на пръв поглед продукти, предава "Дарик". 

Ето няколко от нестандартните шоколадови комбинации:

Бекон с шоколад

Плътността и солеността на бекона вървят много добре с шоколада. Готвачите обичат да използват тази комбинация. А и вкусът ще ви изненада.

Това е начинът за варене на перфектните яйца за Великден (ВИДЕО)

Авокадо с шоколад
 
Авокадото не се използва заедно с шоколада, защото е по-здравословно. Тази комбинация може да направи изненадващо добра, кремообразна шоколадова глазура на десертите.

Шеф готвачи разкриха рецептите си за перфектното агнешко за Великден (СНИМКИ)
 
Сирене с шоколад

 
Може да ви звучи странно, но можете да направите сандвич със сирене на скара с тъмен шоколад и пармезан като пълнеж. Така повече няма да се колебаете и да избирате между солено и сладко.

Яйцата за Великден ги правя само така! Истински произведения на изкуството!

Сладък картоф с шоколад
 
Тази идея също може да ви се стори доста странна. Но сладостта на картофите и вкусът на тъмния шоколад се допълват взаимно. Чипсът от сладък картоф, потопен в тъмен шоколад, пък е истинско изкушение.