Маскираните като сладолед мъфини с забележителния вкус на бонбони Рафаело изискват прецизност при приготвянето им и то до степен разбитите яйца да се делят на половинки. А за по-лесно просто направете двойна доза, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за 12 броя

за мъфините:
200 гр. пълномаслено кокосово мляко (18% мазнини)
75 гр. масло
125 гр. захар фин кристал
2 ч. л. ванилена захар
1,5 яйца
150 гр. брашно
1 ч. л. бакпулвер
20 гр. кокосово брашно
½ с. л. ром
12 вафлени чашки за сладолед
за пълнежа:
2 с. л. подсладено кондензирано мляко
2 с. л. кокосови стърготини
1 ч. л. кокосов ликьор
12 печени бадема
за крема:
50 гр. бял шоколад
50 мл. сметана 35%
25 гр. краве масло
1 ч. л. кокосов ликьор
½ ч. ч. кокосови люспи или стърготини 

Начин на приготвяне

1. Консервата с косовото мляко се слага в хладилника за 6 часа, без да се разклаща. Отделя се течната от втвърдената част.

2. За крема сметаната се загрява до кипване и се залива нарязаният бял шоколад. Разбърква се, докато се стопи напълно. Прибавят се 30 г от втвърдената част на кокосовото мляко, маслото и ликьорът. Разбърква се до хомогенност. Слага се в хладилника за поне 2 часа.

3. Маслото за мъфините се разбива на крем със захарта. Прибавят се постепенно ванилената захар и разбитите яйца.

4. Брашното се пресява с бакпулвера и се разбърква с кокосовото брашно. Прибавя се на 2 пъти към маслената смес, като се редува с течната част от консервата кокосово мляко. 

5. Тестото се сипва във вафлените кофички, опаковани в алуминиево фолио, и се пече във фурна, загрята на 170° С, около 18 мин. Охлаждат се върху решетка. В центъра на всеки мъфин се издълбава отвор с формата на фуния.

6. За пълнежа се смесват кокосовите стърготини, ликьорът и конденизираното мляко. От сместа се слага по лъжичка в отвора на мъфините и в средата се поставя бадемът.

7. Охладеният крем се разбива, докато стане пухкав и с него се намазват обилно мъфините. Поръсват се щедро с кокосовите люспи.