Пастата е едно от най-популярните ястия по света. Повечето от нас се наслаждават на тестени изделия поне веднъж седмично, а начините, по които ги подготвяме, са различни.


Но ако искате да правите най-добрата паста всеки път, съветваме ви да спазвате следните правила на най-големите майстори в приготвянето - италианците.

1.Винаги гответе макаронени изделия с чили. Не много люто, защото би развалило яденето, но достатъчно, за да подобри вкуса на тестените изделия.

2. При приготвянето на тестени изделия с скариди, гответе тестените изделия във водата, в която сте приготвили скаридите, за по-добър вкус.

3. Ако готвите с вино, използвайте същото вино, което ще пиете по време на хранене.

4. Не прекалявайте със соса, защото трябва да се насладите на вкуса на пастата по време на хранене.

5. Опитайте различни форми на тестени изделия. Има около 350 разновидности на макаронени изделия по света - това е повече от достатъчен избор за експериментиране по време на готвене.

6. Ако искате да готвите тестени изделия като италианците, то водата трябва да кипи за една до пет минути, не повече.

7. Ако приготвяте храна с печени тестени изделия, винаги ги печете така, че гланцираната страна на алуминиевото фолио да е обърната надолу.

8. При топене на маслото, махнете го от огъня, докато се топи, за да не изгори.

9. При готвене на тестени изделия със зеленчуци, нарязайте зеленчуците на малки парченца от същия размер, за да ги изпечете равномерно.

10. Добавете сол към водата, в която се приготвят макароните, но не и твърде много. Препоръчителното количество е десет грама на три литра вода.

11. Когато добавите лимон към храната, го изцедете, така че лимонното месо да се обърне към дланта на вашата ръка, за да запазите семената.

12. Избягвайте да добавяте чесън към тестени изделия. Необходимо е само ако миризмата и вкусът на лука, който използвате, не са достатъчно силни.

13. Добавете няколко чери домата към кипящата вода. Нарежете ги с нож наполовина и ги поставете във водата. Те ще дадат по-богат вкус на тестените изделия.

14. Ако пастата е студена по време на готвене, не е нужно да я загрявате отново - просто поръсете с вряла вода.

15. Маслиновото масло дава различен вкус на тестените изделия, така че го използвайте само когато сте готови за експериментиране.