18-годишната Соня Георгиева от Бургас буквално се превърна в сензация за една нощ, след като шашна с външния си вид журито на „Гласът на България“. Ученичката в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” се появи облечена като мъж, а визията и гласът й тотално объркаха менторите, които се обръщаха към Соня в мъжки род, пише Флагман бг.

Самата тийнеждърка заяви, че се чувства момиче, но не пожела да говори за сексуалната си ориентация. В социалната мрежа Фейсбук Соня се е прекръстила на Джак и е обвързана с Николета К.

„Много често ме бъркат за момче. Аз съм си момиче, но така повече се харесвам. Никога не съм ходила с рокли. Мисля, че сексуалната ми ориентация си личи. Неудобно ми е да говоря за нещо подобно. Досега не съм се сблъсквала с неприемане. Майка ми ме подкрепя и е до мен“, каза Соня в предаването „Преди обед“.

Бургазлийката признава, че е събрала смелост да подстриже косата си и генерално да промени външния си вид едва на 18-ия си рожден ден – на 9-ти юни м. г. Дотогава Соня има дълга кестенява коса и визията й е изцяло момичешка.


Така е изглеждала Соня през 2014 г.

Споделя, че се занимава с музика от 9 години. Участието в „Гласът на България“ е първата й голяма изява на сцена. Останала доста изненадана, след като и Поли Генова, и Графа пожелаха да са й треньори.

„Не вярвах, че някой ще се обърне. Обожавам да пея и музиката е нещо много специално за мен. Реших да се пробвам и да видя какво ще стане“, сподели тийнейджърката.

Соня разкри, че е сменила цели 6 училища. Не ходела на даскало като протест срещу майка й, която от дълги години работи в Гърция. Затова в момента Соня е в девети клас, самостоятелна форма на обучение в ТОХ-а.

„Не ходех на училище. Донякъде беше форма на протест срещу майка ми. Сега осъзнавам, че е било глупост“, коментира Соня.


Тотална промяна - Соня днес 

Тя сподели още, че е започнала с изпълнения на своя любимец Джъстин Бийбър, а мечтата й е да запише собствена песен.