Неуморимият изследовател на паранормалните явления,  НЛО и извънземни тайванският уфолог Скот Уоринг зарадва своите почитатели с поредното си откритие. 


Този път в полезрението му попадна знаменитият мексикански вулкан Попокатепетъл. 

Знаменитият вулкан е известен с това, че до него постоянно се виждат НЛО, при което корабите на пришълците не просто прелитат покрай него, те често буквално влизат в неговото гърло, или обратно, излитат оттам, от което уфолозите са направили еднозначно предположение, че под огнедишащата планина има база на извънземни. 

Затова вулканът се намира под денонощно наблюдение на weв-камери.

Естествено, и самият Уоринг, вече десет години подред изучава този феномен и често прибягва до помощта на средствата за наблюдение на Попокатепетъл.  

 

Този път, традиционно записвайки онлайн транслациията на действащия вулкан на своя компютър, уфологът е съзрял уникален момент. В един миг камерата е заснела, незнайно как, не поредния кораб на извънземни, а загадъчно съоръжение с височина няколкостотин метра - правоъгълна врата, чийто диагонал, Скот определя на около 60 метра. 

Първоначално си помислих, че ми се привижда, но записът показва, че съоръжението е реално и наистина е заснето. Веднага си помислих, че това е вратата към базата на извънземните, за наличието на която аз предполагам вече редица години наред. Но как тя се е появила, защо изведнъж в цялата си величина - това е въпросът? 

Уфологът предполага, че това е някакъв пространствен или дори времеви портал. Не би било лошо някой да премине през тази врата и да види какво има зад нея. Жалко, че секунди след това тя се е затворила и е изчезнала, сякаш, въобще не е съществувала. Но убеждението, че вулканът крие база на извънземни само се засилва. 

Скот прави предположение, че базата се е разкрила вследствие на няколко обстоятелства, вероятно, за целта е изиграла роля и светлината на Слънцето или нещо друго. 

Във всеки случай това е много рядък и удивителен случай, който той е имал късмета да наблюдава и запише. 

Скептиците смятат, че Скот е прав само за едно - за всичко е виновно слънцето, което е създало парейдолическа илюзия. 

Напълно е възможно те да са прави, но все пак НЛО наистина постоянно се забелязват около Попокатепетъл.  

 

Според други, изследователят е успял да хване уникален момент на бъг в матрицата, който често се появява в нашия свят.  

 Превод и редакция: БЛИЦ