Vladimiir Kartsovnik публикува в профила си във Фейсбук доста загадъчно видео, в което, според него, е запечатана кълбовидна мълния. 


Не всички потребители обаче, които са гледали клипа, се съгласяват с това твърдение. Мненията, както се казва, се разделиха на две. 

Някои смятат, че това е появата на портал към други светове, други пък смятат, че става дума за извънземни. Трети пък смятат, че в дъното на този феномен се таи мистичното. 

Съдейки по всичко, феноменът е станал в Украйна. Самият Владимир не уточнява времето и мястото, но това голямо значение няма. 

По-важното е това, да се разбере какво наистина се е случило на железопътните релси в онзи момент.  Ако топката бъде по-внимателно разгледана, пишат някои изследователи, в други светлинни решения, например на негатив, то може да се види в нея загадъчен лик. Странно е, нали? 

Впрочем, ние не можем да разгадаем какво точно е това, дори поради простата причина, че ако на видеото наистина е кълбовидна мълния, то учените нямат еднозначен отговор на това, какво всъщност представлява тя. 

А тук, което е странно, си имаме работа и със синя кълбовидна мълния. Наистина е някаква мистика.  

Превод и редакция: БЛИЦ