Независими изследователи на Антарктика, които използват съвременни картографски приложения, периодично намират на снимки от ледения континент, смятащ се за най-загадъчното място на планетата, необясними обекти и явления. 

Последната такава находка бе откриването с помощта на Google Earth (координати - 80°17'24.11"S 81°53'15.22"W) до хребета на Наследството на огромна база и разбил се (явно много отдавна) апарат до нея. 

Размерите на базата, според сметките на изследователите, е приблизително 470 х 260 метра.

 

Трудно е да се съди каква е тази база и какъв е този апарат, пише авторът на дадената находка. Но учудващото е това: близо е разположена изследователка станция и оттам до загадъчния обект е утъпкан доста виден път, тоест хората постоянно ходят насам-натам. Но какво те търсят в този обект, защо няма нищо в пресата, и в интернет няма нито думичка? 
 

 

Но, ако за извънземния произход на разбилото се НЛО и базата до него може да се говори само косвено, то снимките на Антарктида от МКС, публикувани наскоро в мрежата, буквално поразяват със своята тайнственост и дори "подчертаната си" нереалност.  

 

На снимките се виждат облаци, но те имат доста фантастична структура, сякаш някой е взел една точка и я дърпал - получила се е своеобразна конусна вълна. Или на пътя на движението на облаците се е оказало някакво препятствие, да кажем, връх на планина. 

Но на онова място в Антарктика планини няма. Може също да се предположи, че това е следствие от някакви летателни апарати, да кажем НЛО. 

"Летящи чинии" обаче не се виждат.  С една дума - Антарктида. Загадъчна и недостижима, както винаги. Особено в нашия свят, където укриването на информация от широките маси е приоритет номер едно на властта във всички страни. 

Въпреки това, остава надеждата, че съвременните технологии и интензивното топене на ледовете на южния полюс все пак малко ще пооткрият тайните на този леден континент.