Рупърт Елис от Камброн,Великобритания живеел 4 години в къща, където само след няколко месеца казал на приятелите си, че е просълната. Никой обаче не му повярвал.

Когато преди две седмици се натъкнал на дупка в стената, докато подреждал къщата, всичко му станало ясно. И бил прав, поне така помислил и това го разстроило, пише "Дейли Мейл".

„Веднага след като се нанесох, забелязах, че се случват странни неща. Полилеите се клатушкаха без да има земетресение, все чувах как се удря нещо, без да имам представа откъде идва звукът. Не исках обаче да се изнеса веднага. Издържах четири години.Попитах в Камброн дали местните знаят нещо за къщата, но едва ли някой имаше какво да каже. Забелязах, че някои хора избягват историята на къщата."

И тогава всичко се променило, когато след 4 години живот в обитавана от духове къща дошло време за ремонт.„Докато ремонтирах, забелязах, че една стена издаде странен звук, когато я ударих. Започнах да изследвам малко с майстора и открихме, че това всъщност е просто параван като врата. Замръзнах. Разболях се. Има ли някой зад вратата, чудех се. Тя водеше някъде. Не знаех къде. С много усилия я отворихме и разбрахме, че това е изоставена стая, която сякаш е посещавана от животни като котки или плъхове. Беше мръсно, имаше стара маса и нощно шкафче. Някой е живял там преди мен. Много преди мен. "Не разбирам дори днес как не забелязах, когато се нанесох, въпреки че стаята наистина е, когато погледнеш навън, невидима", казва Рупърт.

Това обаче не му давало мир, защото в къщата продължавали да се случват странни активности и през 2021 г. той решил да се изнесе от нея.

Превод: БЛИЦ