Очевидец от щата Джорджия твърди, че е видял няколко самолета от ВВС на САЩ да съпровождат червено-оранжево кълбо, летящо на около 200 метра над морското равнище.  

В своя отчет пред най-голямата организация за НЛО в света MUFON очевидецът съобщава, че на 21 февруари 2017 г. в 10 часа вечерта той изнесъл свой телескоп в градината, за да наблюдава звездите и чул идващ от север звук на нисколетящи самолети.
 
„Олърнах се, за да видя какво е това и забеляцах червено-оранжево кълбо с диаметър около 10 метра и много мигащи бели светлини в централната му част, което бавно се движеше в моя посока.” След това той видял, че 6 изтребителя преследват НЛО-то.
 
„Единият самолет беше на около 150 метра западно от червената сфера, а друг – на същото разтояние, но източно от нея. Други 4 самолета крило до крило следваха зад нея. Те прелетяха много ниско и бавно точно над главата ми”, твърди очевидецът.
След като самолетите прелетяли над червената сфера, те направили завой и отново се върнали зад нея. След това целият екскор продължил да се лети на юг и скоро се скрил зад дърветата. 

С разследването на необикновения случай се захванал шефът на местния клон на MUFON Джереми Хъслем и оперативният работник Брайън Трейнър, които написали в своя доклад: „Това че 10-метровото червено-оранжево кълбо е било съпроводено от напълно узнаваеми реактивни самолети, е повод за няколко въпроса: „Знаели ли са пилотите на тези самолети каква е тази сфера, която те съпровождат?” и „Какви цели са преследвали те?”.

Превод: БЛИЦ