Ужасно ще сгрешите, ако си мислите, че само в модата има тенденции, които се менят. И за да сте на върха на вълната, трябва да ги следвате. Модните тенденции в секса също не са за пренебрегване, даже са по-съществени, защото могат да ви докарат до екстаз. И то такъв, какъвто не може да получите, ако се изфукате с нови дрешки.
Секс медитацията в никакъв случай не означава имитация на секс. Това просто е най-модерен начин за достигане до оргазъм. Идеята за него е вдъхновена от будизма, тантризма и даоизма, които проповядват хармония във всичко. Американката Никол Дайдън за пръв път се досеща, че може да слее трите учения в едно и да създаде нов начин за достигане на сексуално удоволствие. Тя дори създава специално „Движение за бавен секс”.

Този метод предлага два начина, за да се изкачите на върха на щастието - да се научите да постигате оргазъм чрез медитация и да придобиете сексуално съзнание. Не звучи лесно и всъщност наистина не е. Ала щом го усвоите, сексът за вас ще бъде удоволствие, начин за разтоварване, а не предстартова треска, след която неминуемо трябва да се докажете като супермен или тигрица в леглото. Всъщност, според американката, за да се достигне до оргазъм чрез метода , дори не е необходимо да имаш партньор. Ала това вече е висш пилотаж.

Петингът също придобива все по-голяма популярност, макар да  датира още от началото на 20. век. По времето на сексуалната революция от 1960 г. в САЩ е имало модернистични течения. Едно от най-характерните неща за този период са така наречените „петинг партита“, които са се организирали масово, но тайно от обществеността. 
 
Най-общо петингът означава стимулация на ерогенните зони на партньорите, но без реално сексуално проникване. Това включва докосване, прегръдки, игра с ръце и език по цялото тяло. Петингът продължава дотогава, докато и двамата партньори получат оргазъм, без реално да са стигнали до сексуално проникване. Той почти се  припокрива с любовната игра, ала не се използва само за загряване на страстите. Може  да се осъществи дори през дрехи, навън под снега. Идеален е за хора, които искат да го правят, а мразят кондомите. А и няма никаква опасност от забременяване.  

Френската любов изцяло е свързана с петинга, познат още като американска любов. Без френска петингът ще ви се стори постен, а само с френска също не може да изпитате това цялостно удоволствие, което ще ви докара до екстаз.

Аналният секс става все по-модерен и печели много последователи не само сред любителите на нови усещания. Все повече дами се наслаждават пълноценно на това  удоволствие, което някои считат за срамно. Факт е обаче, че този вид секс може да е също толкова удовлетворяващ, колкото „нормалният”. Не е опасен, ако се прави както трябва и ако партньорът ви има достатъчно търпение и се напасне към вашия ритъм.

Желанието на повечето господа за анален секс е продиктувано от усещането за власт, което той им дава. Мъжът флиртува с идеята от проникването отзад. Ако пък успее да  доведе жената до божествената кулминация, след това тя  със сигурност ще станете фенка на това ново за нея удоволствие. Мъжете измерват аналния секс с още един аршин - онзи на доверието. 

Така че ако търсите удоволствието в секса, а не себедоказване, не пропускайте модните тенденции в леглото.