Последното слънчево затъмнение за 2019 година може да се смята за предвестник на глобални промени. Това заяви астрологът Сергей Безбородний, оглавяващ Школата за научна астрология.  


Описвайки случилото се на 26 декември слънчево затъмнение, той го нарече "предверие към доста по-тежка история", която ще се разгърне между 10 и 13 януари, когато ще се състои лунно затъмнение на фона на перигея на Луната и съединяването на две планети, като Сатурн и Плутон. 

По думите му, настъпващото събитие ще доведе до ръст на нивото на геофизичната активност на планетата, затова пикът на събитията не може да се очаква сега, а през януари, след приключването на зимните празници. 

Описвайки възможните сценарии за близкото бъдеще, той не изключи и мащабни стихийни бедствия.

Най-мощното слънчево затъмнение от 250 години започва след броени часове, критично е за 4 зодии

"Може да има изригване на големи вулкани, може да има земетресение и доста по-сериозни последствия в резултат на Брекзит,м засягащи котировките на световните цени на петрола и курса на валутите, очаква се рекорден спад в историята на британската лира, рязък скок на еврото също се очаква. Днешният ден бе като врата към всичко това", обясни астрологът. 

По-рано президентът на Руската астрологическа школа Александър Зараев заяви, че след края на слънчевото затъмнение на 26 декември и до лунното на 10 януари жителите на Земята ги очаква коридор на затъмнение - период на нестабилност, когато да се започва нещо ново е крайно нежелателно. Това е време, в което трябва да се хаби колкото се може по-малко енергия.