"Тази вечер ще спя сладко, сладко, защото вече знам името на кандидата на ГЕРБ за кмет на столицата. Знам и че СДС ще го подкрепи.

Сигурен съм, че отрочето от комунистическа и ДС фамилия, издигнато от ПП-ДБ, няма никакъв шанс за кметския пост", това написа в неделя вечерта в своя фейсбук профил евродепутатът Александър Йорданов. Думите му са във връзка с избора на кандидата на ГЕРБ/СДС за кмет на София. 

В своя пост Йорданов намекна, че името на кандидата ще бъде обявено утре:

"И още нещо. Излишно се вълнуват някои журналисти. Съветвам ги да не киснат до късно тази вечер.

Нека да си легнат нормално, да се наспят и утре да приемат реалността. Защото с фантазии и нерви, с измишльотини и празни приказки, се живее до време. Приятна вечер!"

БЛИЦ припомня, в събота bTV Media Group прие оставката на Антон Хекимян като директор "Новини, актуални предавания и спорт" заради "негово решение да продължи в друга професионална посока". Хекимян бил забелязан около кабинета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията и тръгна слух, че той ще е кандидат за кмет на София.

Дни преди това пък Борисов онзи ден каза, че кандидатът му ще изненада всички, а днес обяви, че има шест много добри кандидати за столицата, от които ще изберат. От ГЕРБ обаче отрекоха да са предлагали на журналиста тази позиция.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично обяви районният кмет на "Тракия" Константин Димитров като техен кандидат за градоначалник на Пловдив.

"Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него. Той е тих и мълчалив. Успешен кмет на район "Тракия" три мандата", изтъкна Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук