Баща и син Боюклиеви, осъдени за убийството на бизнес партньора си в Нареченски бани, искат по-леки присъди, пише trafficnews.bg.

Севдалин и Марин бяха признати за виновни за тежкото престъпление след близо една година съдебна сага. В средата на февруари Боюклиеви получиха своята присъда. Севдалин бе наказан с 20 години затвор, а синът му с 16 години лишаване от свобода. И двамата при строг режим на изтърпяване.  

Припомняме, че баща и син Боюклиеви бяха изправени пред съда по обвинение, че в съучастие умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник. 

Младенов имал съмнения за извършени злоупотреби от неговите съдружници и затова поставил камери в обекта. Той направил и ревизия, при която установил липсите. Вечерта на 21 март 2018 г. между него и двамата обвиняеми избухнал скандал.

Севдалин и Венцислав се сбили, а в ръкопашната свада  се намесил и Марин. Побоят е бил брутален, но все пак Венцислав е бил жив, преди да бъде завлечен в задна стая на заведението, където е бил довършен чрез силни удари с  греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва. 

След това двамата поставили найлонова торба на главата на Венцислав, завързали я с въже, сетне омотали целия труп със завеса от ресторанта, а отгоре го опаковали с плътен найлон. Намотали още един кат въжета и привързали към жертвата тежест, а след това го натикали в огромен бидон. 

Те качили на колата си опакованият труп и го изхвърлили в река Чепеларска, на около 5 километра по-нагоре от селото, в посока Смолян. След това изгорили дрехите на мъртвия и някои от своите.  

Веднага след процеса, убийците са подали жалби до Апелативен съд за намаляване на наказанията. Роднините на Венцислав Младенов също са подали жалба до въззивната инстанция.

Макар в пледоарията си представителят на почерненото семейство да не конкретизира какво наказание трябва да бъде наложено на Боюклиеви, то пред висшите магистратите е депозирана молба за максимално наказание спрямо баща и син.

Предстои делото да бъде насрочено в Апелативен съд. Какви доводи ще бъдат представени от страните и какви ще бъдат исканията на убийците, предстои да разберем.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ