Илко Паскалев – една от ъндърграунд звездите с редовно присъствие в криминалните хроники от няколко дни е на свобода, пише Флагман.бг.

В мрежата бе разпространена интересна снимка на Илко, заснет в голяма мъжка компания на маса в нечий апартамент.

Не е ясно дали поводът е излизането му навън или някой има празник. На масата има бутилка хубава водка, домашна ракия, както и скромна вечеря. 

„Илко Паскалев е вън от ареста! Проверете какво се случва с делото му“, пише бъден гражданин.

Проверката показа, че Илко е освободен от затвора на 3 януари т.г, след като е изтърпял последната му наложена присъда за ареста до Новата поща от май м.г.

Тогава Илко бе зрелищно задържан, тъй като според разследващите е искал „такса спокойствие“ от квартален дилър. Заедно с него бяха арестувани Тодор Пъчков, също познато име в криминалните среди и Божидар Дачев.

Илко бе сочен за тартор на групата. 

На 20-ти май той влезе нахакано в Съдебната палата по мярката си за неотклонение, очаквайки да потвърдят домашния му арест. Магистратите обаче разпоредиха незабавното му задържане и пращане зад решетките.

Впоследствие се оказа, че той е признал вината си по този случай и е сключил споразумение, което го осъжда на 7 месеца и 20 дни затвор, които той е изтърпял и вече е свободен гражданин.

Дали Илко ще остане чист пред Закона – времето ще покаже.

 
Снимка от празненство с приятели, която издаде, че Илко е на свобода

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук