Скандалното гадже на ромската перла Софи Маринова Тодор Давидов-Гринго е обжалвало мярката "задържане под стража", която му наложи преди дни Районният съд в Айтос, пише Флагман.бг. Тогава Гринго не издържа и започна да крещи и псува в съда. Певицата пък остана шокирана и обяви, че те са просто музиканти, а ги третират като убийци. 
Давидов ще се яви утре пред Бургаския окръжен съд, където адвокатът му ще поиска по-лека мярка. Ако се докажат обвиненията за изнудване за 50 бона и заплахи за убийство на айтоския бизнесмен Асен Атанасов-Ариф, Гринго може да отнесе до 8 години затвор. Според прокуратурата в продължение на пет дни Давидов и аверът му Стефан Сливков тероризирали собственика на цех за контейнери за смет Ариф, като заплашвали както него, така и цялото му семейство, че ако не брои 50 000 лева, ще ги разстрелят.

Припомняме, че според държавното обвинение мозъкът на престъпната схема е Гринго. Тъй като той бил в приятелски взаимоотношения със сина на заплашвания Атанасов - Иван, гаджето на Софка извикал от Сандански доверения си човек - 27-годишния Стефан. Наел му квартира точно срещу УМБАЛ "Дева Мария", където се лекувала Маринова, предоставил му евтини телефони, трудни за проследяване, както и десетки сим карти, купени от цигани от ромската махала в града. Гринго подробно обяснил и дори записал на листове думите и начина, по който Стефан да заплашва бизнесмена. Първото смразяващо кръвта позвъняване станало на 19 септември. С преправен глас санданчанинът започнал да изрежда различни начини за убийство както на Атанасов, така и на членовете на голямата му фамилия.

"Нямало е близък на жертвата, който да не бъде заплашен със смърт, в това число и невръстни деца", съобщиха от прокуратурата. Цената на живота била определена от Гринго на 50 000 лева. До 23 септември Ариф получил десетки обаждания. По непотвърдена информация чашата преляла, след като на 21 септември посред нощ някой стрелял 5 пъти по фасадата на палата на ромския бизнесмен.


Ромската перла поиска да бъде адвокат на Гринго, въпреки че няма завършено средно образование

Според данни от разследването заплахата била дело именно на Гринго и Стефан. Веднага след стрелбата Ариф разказал всичко на криминалистите. Те вързали телефоните му с бръмбари и започнали да следят клетките и номерата, от които неизвестните лица го заплашвали. Така само за два дни ченгетата успели да разкрият наглите изнудвачи. Стефан бил спипан в наетата от Давидов квартира. Там били открити и мобилните апарати и сим картите, от които се извършавало изнудването. Гринго пък бил арестуван у дома си. При огледа полицаите иззели и незаконно оръжие, твърди "България днес". В момента се извършва балистична експертиза, за да се установи дали откритият пистолет е същият, с който е стреляно по къщата на Ариф. 

Гринго и ромската перла София Маринова са заедно от около две години. Двамата се запознават на участие на певицата в Белгия. Любовта между тях пламва бързо и Софка прибира Тодор в България. Няколко месеца са изминали от съвместното им съжителство, когато Маринова взриви обществото с признания, че любимият й Гринго я бие. "Удря ме, хвърля ме, счупи ми ръката. Синът ми Лоренцо го е страх от него", изплака тогава гласовитата ромка.

Известно време след това Софи и Тодор се сдобриха и отново се носиха на крилете на любовта. Маринова призна, че е прекалила с обвиненията и сподели, че с Гринго се пляскат само по време на любовната им игра.