Истински екшън се разигра в Мездра в сряда. БЛИЦ припомня, че около 70 души опитали да влязат в къщата, в която преди дни, при нелеп инцидент, загина 8-годишно дете


Сники: medianews.bg

Близките на момченцето пробвали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района. Гневните хора обърнали две коли и изпочупили прозорците на къщата. Улицата е блокирана от полиция и жандармерия. Допълнителни части са насочени към мястото.Снимки: bulnews.bg

БЛИЦ припомня, че 8-годишният внук на ексдепутата Томо Томов беше открит мъртъв пред къщата в петък. Органите на реда работят по две версии. Първата е, че момчето е загинало след изстрел от неправилно съхранявано огнестрелно оръжие. Според втората версия детето е убито от пиратка.

По случая бе задържан 38-годишен мъж, собственик на ловната пушка, с която се допуска, че е стреляно във фаталната вечер. Арестуваният е баща на дете, с което жертвата играла по-рано през деня.


"Днес, 13.01.2021 г., Районна прокуратура-Враца – Териториално отделение-Мездра е образувала досъдебно производство за хулиганство и повреждане на имущество – престъпление по чл. 325 и чл. 216 от НК", съобщиха междувременно от Районна прокуратура-Враца.
 
"Местопроизшествието е посетено от дежурен прокурор при Териториално отделение-Мездра и разследващи органи от ОД на МВР-Враца.

От извършения оглед, разпит на свидетели и други процесуално-следствени действия е установено, че има грубо нарушаване на обществения ред, изразяващо се в повреждане на два леки автомобила.

Предстои установяване на извършителите на противоправните деяния", поясниха от Прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: Нова телевизия