Бойко Борисов продължава предизборната си обиколка из страната. Днешната му спирка е в дунавския град Видин. През последните два дни бившият премиер и лидер на ГЕРБ се срещна с членове и симпатизанти на в Пазарджик и Пловдив. 

Дошлите хора в началото на срещата си поискаха пътя до Ботевград и тунела под Петрохан, спрени от Румен Радев. 

Росица Кирова, която бе изключена от партията на Слави заради кафе с Борисов, в началото на срещата призова своите съграждани да гласуват за ГЕРБ, за да може техният град да се развива. 

След нея Томислав Дончев изтъкна колко са важни пътищата за икономическото развитие на региона. "Последните два месеца целия МС проверява какво сме правили. Да проверяват. В това няма нищо лошо. Но никаква друга работа не вършат. Опитайте се да направите и нещо, което може да се види, да се пипне. Разбрах, че искали да ни изчегъртат.

Не можах да разбера кого. Целта, идеята, принципите. ръководството, членовете или вас. Не знам кое. Когато сте заедно, никой не може да ви изчегърта.

Те позволиха да се продадат индустриални мощности за жълти стотинки. Съсипаха нещо, което бе постигнато с усилията на целия народ. Ние сме партията на народа. Имам предвид на учителите, на инженерите, на работниците, на служителите в компаниите", каза Томислав Дончев. 

Борисов на свой ред припомни времената без мост над Дунава при Видин и как сега мостът вече се е изплатил три пъти, благодарение на общите усилия с румънския премиер. И той отбеляза колко е важен пътя до Ботевград и тунела под Петрохан. По думите му, само заради него трябва да се гласува за ГЕРБ. 

"Държавата трябва да строи пътищата в Северозапада, "Хемус" е много важна. Виждате сега как се живее на юг именно заради пътищата", подчерта Борисов. "Това, което правят другите партии в момента? 

Виждате кабинета на Румен Радев какво прави, това е предизборен щаб и никога не е имало такова нещо. Влизат в къщите на хората ни, карат ги в МВР! 

По времето на комунизма не е имало такава репресия", каза още лидерът на ГЕРБ. "те не направиха правителство, за да може Рашков и Радев да се разправят физически с ГЕРБ. Посягат сега на хората ни да ги плашат. А вие виждате, че тук мутри в тази зала няма, мутрите са в другите партии. Затова и Тошко бързо се извини на Росица, помните. А сега Слави дори отговорност не иска да носи и да е премиер, за да не си слага подписа", подчерта Борисов. 
 

Само обичат да си измислят. Лъжа след лъжа. Като с Барселона и сега днес испанската прокуратурата им го каза - че е лъжа!, отсече Борисов. 

Днес един журналист обяснява, че сме подслушвали и го питам - кои хора сме подслушвали. А той бил чул, че така казал Рашков, а пък Рашков и Янев чули от медиите. Сами си ги разправят и ги разпространяват. Ние почнахме всичко да строим на голи поляни и сега искат да го изтрият, възмути се отново премиерът.

Гласувайте и не се плашете. Не знам до къде ще стигнат. Като гледам пълните зали, се питам с какви очи гледат.

Но няма да ни уплашат, колкото и да са безскрупулни. Мачкат хората и не знам докъде ще стигнат. И като гледат нашите пълни зали, хилядите ни хора, с кои очи ги гледат? Не виждат ли другите къде са - няма ги, скрили са се, даже бягат от отговорност, заяви лидерът на ГЕРБ пред множеството.

Сега дори не ваксинират, нито подадоха плана за възстановяване. Оставят хората и нищо не направиха. Сигурно само парите, които оставихме, са похарчили. Поне се ваксинирайте докато имаме ваксини, защото сме осигурили от всички. Иначе пари от плана няма да има, защото не го подадоха, а Гърция вече взе милиарди и ги похарчи, каза още той.

Ако искайте гласувате, но идете се ваксинирайте. Имаме най-добрите ваксини в света, каза още бившият премиер. 

Това е точно по комунистически, както прави Рашков. Обвинява, арестува и няма съд, няма присъда, няма доказателства. Искат само да плашат хората.

За машините нищо не направиха и дори не казаха дали са сертифицирани. Шансът ни е да отидете и да гласувате, защото ще е трудно да си направят с голямата ни масовост уйдурмата. Тте пак няма да направят правителство. Защото Радев иска да управлява без демокрация, с лична власт, каза още Борисов.