ъс завидна лекота върви гласуването в избирателните секции в пловдивския квартал "Прослав", пише "Марица". Още в 7 часа най-нетърпеливите да пуснат вота си в урните се бяха наредили в коридорите на ОУ "Тодор Каблешков" и очакваха срещата си с машините. 

"После имам работа и затова реших да дойда още рано сутринта и да приключвам. Винаги гласувам!", посочи 35-годишния Георги, който бе сред първите гласували в квартала. 

"Щрак, щрак и готово! Ама лесно може да сгафиш. Ако в началото не маркираш, че искаш да гласуваш както за Народно събрание, така и за президент, спукана ти е работата. Като при мен. От бързане съм щракнал само за президент.

После няма връщане назад. Машината принтира билетчето, а не мога да извадя картата и пак да я сложа. Карай да върви! Ама хората да внимават и да не бързат като мен. Това ще им кажа", предупреди 41-годишният Венцислав. 

През секунди в училището в "Прослав" прииждат избиратели. Всичко върви нормално към този момент. Очаква се по-висока активност след 10-11 часа.