За това какво да се прави преди секс, има написани хиляди книги с всякакви съвети как да възбудите сексуалния си апетит, как да предразположите партньора си, коя храна ще ви подейства като афродизиак и какво ли още не.

Някои възхваляват достойнствата на любовната игра, други подчертават колко важно е да владеете различни сексуални техники. Но какво правите след секс?

1. Mили думи

След затихването на страстта вие се намирате в една от най-интимните възможни ситуации. Това е моментът, в който изричането на най-съкровените и мили думи биха излезли направо от сърцето. В тези моменти можете да си кажете неща, които иначе не бихте, а и не бихте казали на никой друг. Тези мигове са изключително интимни и лични – направете ги още по-специални, вместо да се обърнете с гръб един към друг и да заспите.

2. Магията на киното

Гледането на филм след секс може да се окаже много добра идея, особено ако е романтичен. Но не е задължително – ако нито вие, нито партньорът ви сте на романтична вълна, не сте длъжни – можете да си пуснете любимата фантастика или пък някой екшън, който да ви накара да се гушнете още по-силно от напрежението. Киното сближава, особено ако харесвате едни и същи филми.

3. По питие

След любовната ви игра позволете на тялото си да си отдъхне и да се отпусне с помощта на чаша шампанско или любимото ви вино. Като допълнение към страстната игра, питието ви гарантира добър сън през нощта.

4. Вземете душ

Много хора не са привърженици на душа след секс, но според лекарите това е най-добрият начин да се предпазите от нежелани инфекции, най-често гъбични. Особено за жените не е добре да оставят влагалището прекалено влажно.

5. Сладък сън

Страхотният секс следва да доведе до спокоен сън. Разбира се, не е задължително да лягате веднага, ако не искате. Можете да се занимаете с любимите си дейности след секс. Това не означава, че сънят ви ще се наруши, особено ако правите секс през светлата част на денонощието. Добрият сън гарантира свежест на следващия ден, което пък е предпоставка за нови любовни игри.
Източник: struma.bg