Това не е сблъсък, нито скандал с "Възраждане". Днес Делян Пеевски бе избран за член на комисията по конституционни въпроси и аз гласувах "против". Имах право да обясня своя вот, но днес от "Възраждане" изпълниха заканата си, с което отнеха правото ми да се изкажа и заседанието бе прекратено.

Пак бесен скандал с Божанков в парламента! "Възраждане" скочиха на трибуната и... БЛИЦ TV

Това коментира в ефира на БНТ народният представител от "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) Явор Божанков.

Божанков: Това, което “Възраждане” искат да направят, няма да се случи в свободна държава в 21 век!

„В България няма фашистки режим и никой не може да казва на никого как и кога да говори. Това днес не беше атака срещу мен, а атака срещу демократичния ред. Интересно ми е докъде биха стигнали от "Възраждане", защото аз моите права ще ги защитя в съда. Ще предложим и промяна в Правилника на НС, тъй като такова нещо досега никой никога не е виждал“, обясни Божанков, визирайки поведението на партията на Костадинов.

Костадинов с люта закана след скандала в НС, ето кой е на мушка

Депутатът от ПП-ДБ попита какво би станало утре, ако "Възраждане" имат пълно мнозинство в парламента и какво би последвало, когато не са съгласни с мнение, различно от тяхното.

Кирил Петков нахлу в стаята на "Възраждане" в НС, Костадинов го изхвърли заради... БЛИЦ TV

Аз представлявам български граждани, никой не е над закона, включително и "Възраждане". Затова винаги, когато имам повод и причина, аз ще се възползвам от правото си да се изказвам от трибуната на парламента, подчерта Явор Божанков.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук